• Ocak 06, 2013

    Yönetmen: Shingo Suzuki  
    Stüdyo: GoHands
    Tür: Aksiyon, Doğaüstü
    Yapım Yılı: 2012
    Bölüm Sayısı: 13
    Anime Puanı: 10/8
















    Google’a veya herhangi bir anime sitesine yazdığınızda tek harfli bir isme sahip oluşundan dolayı bulmakta zorluk çektiğimiz K, teknolojik olarak gelişmiş bir Japonya’da (belki de yakın gelecekte) geçiyor. Yashiro Isana sıradan bir hayat yaşamaktadır ve büyük bir adaya inşa edilmiş olan Ashinaka Akademisi’ne gitmektedir. Herkesle iyi anlaşan, genelde vurdumduymaz tavırları ile dikkat çeken Isana ve diğer tüm öğrenciler kültür festivaline hazırlanmaktadır. Tahmin edeceğiniz üzere Isana’nın hayatı ansızın bir olayla altüst olur. Mikoto Suoh ve ünlü çetesi Homra (İnleyen Alev), Isana’nın peşindedir çünkü ellerindeki videoya göre çeteye üye olan ve Mikoto’nun yakın arkadaşlarından olan Tatara Totsuka’yı Isana öldürmüştür. Öte yandan Kuroh Yatogami adındaki “Kara Köpek” lakaplı kılıç ustası da eski efendisinin vasiyeti üzerine Isana’nın peşindedir. Cinayetle suçlanan ama videodakinin kendisine çok benzediğini kabul edip, suçlunun o olmadığını itham eden Isana’nın peşinde ayrıca Munakata Reishi ve Scepter 4 (Asa 4) adındaki ekibi de vardır. Anlayacağınız herkes Isana’nın kellesinin peşindedir ve üstelik peşindekiler sıradan insanlar değildir. Mikoto Suoh 3 numaralı kızıl kral, Munakata 4 numaralı mavi kral, Kuroh ise merhum 7 numaralı renksiz kralın hizmetkârıdır. Bu arada, cinayet videosundaki Isana’nın söylediğine göre kendisi yeni 7 numaralı renksiz kraldır. Bu kralların doğaüstü güçleri vardır ve diledikleri insanlara güçler ithaf ederek kendi klanlarını kurabilmektedirler. Renksiz kral olmakla, cinayetle suçlanan Isana da adını temize çıkarmaya çalışmaktadır.

    Bölümlerinin adlarının K harfi ile veya “King”lerden dolayı adının K olduğunu tahmin ettiğim anime bana karakter bolluğu ile biraz Durarara’yı, çalan Rap parçaları ile de Samurai Champloo’yu anımsattı. Animede 10’dan fazla önemli karakter mevcut ve hepsi de ön planda, hikâyeyi canlı tutuyor. Anime ilk başladığında sizlere biraz karışık gelebilir. Krallar, doğaüstü yetenekler falan derken biraz kafanız karışabilir ama endişelenmeyin. Bölümler ilerledikçe çoğu soru cevabını buluyor. Animenin Isana üzerinden akışı, katil hakikatten o mu, değil mi ikilemi, kralların çarpışması ve güzel dövüş sahneleri ile çoğu yerden ortalamayı ucu ucuna geçen K, açıkçası benim hoşuma gitti. Anime benim de favorilerime giremedi ama 13 bölüm boyunca da gayet zevkle izledim. Dediğim gibi hikâyesindeki birkaç eksiğe rağmen (birazdan değineceğim) seri insanı sıkmıyor ve aksiyon dolu bölümleri ile atmosfer çok nadir düşüyor. Isana’nın kurnazlığı, Mikoto’nun karizması, yetenekli Kuroh ve garip Neko, liderlik vasıfları ile Munakata, sinir bozucu Fushimi, her daim patlamaya hazır Yata gibi güçlü karakterleri sayesinde animede tempo hep yüksek ve daima bir olay yaşanıyor. Son bölümde de fena sayılmayan bir son ile anime güzelce bitiyor.

    Animenin Isana üzerine kurulan konusu ve akışı bana göre fena değil ama açıkçası krallar hakkında biraz daha fazla bilgi verilseymiş çok iyi olurmuş. Animede anlayacağımız kadarı ile 7 adet kral mevcut ama beşinci ve altıncı kral maalesef seride boy göstermiyor. Bunun dışında bu kralları kim, neye göre seçiyor belirtilseymiş bayağı iyi olurdu. Misal Mikoto veya Munakata’ya gidip kim krallık güçleri bahşetmiş, kim bunlara sen kral olacaksın demiş sorusu bende epey bir merak uyandırdı. Ortada krallar var, eyvallah. Bu krallar yandaşlarına güç bahşedebiliyor, tamam. Bu kişilerle kendi klanını, çetesini, grubunu, artık ne ad verirseniz onu kuruyor, bunu da tamam ama işte kim gelip de sen kızıl kral, sen mavi kral olacaksın diyor? Burada bence küçümsenmeyecek bir kopukluk var. Son olarak eğer ben yanlış anlamadıysam bu kralların hepsi Japonya’da. Bu durum da bence biraz saçma olmuş. Koskoca dünya duruyor ama Japonya’da yedi tane üstün güçlü adam kol geziyor:)

    K adlı animenin çizimleri klasik anime çizimleri ama renklerinde bir anormallik var. Alttaki resimden de göreceğiniz üzere tonlamalarda genellikle morumsu, yeşilimsi renkler hakim. Acaba indirdiğim yerdeki bölümlerde mi bir hata var deyip başka bir yerden daha indirdim ama sonuç aynı. Açıkçası bu tonlamaları ben beğenmedim. Normal, net ve keskin renkler kullanılsaymış bence çok daha iyi olurdu. Müzikler ise çizimlerden daha başarılı. Kapanış parçasını pek sevmesem de açılış parçasını gayet başarılı buldum ve bölümler esnasında çalan gerek Rap parçaları gerekse diğer parçalar gayet başarılı. Seslendirmelerde ise anime beni Kuroh ile ters köşeye yatırmayı başardı. Kuroh Yatogami ilk çıktığında ne yalan söyleyeyim, ben onu ilk bayan sanmıştım ama sonra sert ve oturaklı sesi ile ilk kez konuşunca gözlerim bayağı bir açık kaldı:) Seslendirmelerdeki tek şikâyetim bir – iki bölümde geçen almanca konuşmalar. Buradan yetkililere sesleniyorum: insanlara hiç bilmedikleri bir dili ne olur seslendirme yaptırtmayın. Karakterlerin almanca geçen kısımlarda kelimeleri heceleyerek söylemesi (hani birinci sınıf çocukları okumayı yeni öğrenmiştir ve okurken yavaş ve heceleyerek okur) gerçekten utanç verici bir durumdu. Neyse ki sadece bir iki böyle sahne vardı da enkaza dönüşmedi:)

    Sonuç olarak K benim gözümde garip tonlamalarına nazaran gayet izlenebilir, seyir zevki yüksek, aksiyon dolu, tempolu hoş bir anime. Hızlı ilerleyen, bol karakterli çok fazla şey vaat etmese de tatmin etmeyi başaran bir anime arıyorsanız K’ya bir bakın derim. Şahsen ben çıkması planlanan ikinci sezonu bekliyor olacağım.


    { 3 comments bulunmakta.Yorum yapın }

    1. eğer internette aramak isterseniz "k-project" diye girmelisiniz, aksi halde dendiği gibi bulamıyorsunuz...

      YanıtlaSil
    2. krallar hakkında bilgi 2.ci sezonda veriliyor , 2.ci sezondan önce movie de mevcut. Yazarın kafasındaki bir çok şey kalkmıştır eğer izlemişse...

      YanıtlaSil
    3. Yanlış biliyon. İlk Kral Yani Adolf K. Almanyadaydı. 2. Kral da Almanyadaydı. Sonra 2. Dünya Savaşından sonra Japonyaya geldiler. İlk Kral Adolf oldugu için onun yanındakiler Kral oldu. Yani eski krallar da vardı onlar öldürler.

      YanıtlaSil

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan