• Ocak 18, 2012

    Yönetmen: Kanta Kamei
    Stüdyo: Production I.G
    Tür: Komedi, Dram
    Yapım Yılı: 2011
    Bölüm Sayısı: 11
    Anime Puanı: 10/9



    Daikichi Kawachi, 30 yaşında, ailesinden uzakta tek başına yaşayan ve işinde de çalışkan sayılabilecek kendi halinde birisidir. Daikichi’nin tüm hayatı anne tarafından dedesinin ölmesi ile değişecektir. Merhum dedesinin evine vardığında bahçede altı yaşlarında bir kız görür. Daikichi bu kızı ilk olarak kuzeninin uzun zamandır görmediği kızı zanneder fakat yanılmaktadır. Çok geçmeden annesinden bu kızın dedesinin “gizli ilişkisinin” ürünü olduğunu öğrenir. Tüm aile bu olay yüzünden şoktadır. Rin adındaki, altı yaşındaki bu kız Daikichi’nin bir nevi teyzesidir. Rin’in annesi ise ortalarda yoktur. Tüm aile Rin’in bakımını kimin üstleneceğini tartışır ama esasında da kimse Rin’i istememektedir. Rin’i yurda verme lafı geçince de Daikichi daha fazla dayanamaz ve Rin’e kendisinin bakacağını söyler. Doğal olarak kimse yalnız yaşayan ve bekar olan bir adamdan bunu beklemez ama Daikichi kararlıdır ve eski hayatını geride bırakıp Rin ile yeni bir hayata başlamak için Rin’i evine alır.

    Usagi Drop’un bir hayli sıra dışı bir konusu var. Kimse yaşını başını almış bir dedenin bu saatten sonra çocuk yapacağını hayatta tahmin etmezdi ve ortaya Rin gibi sevimi bir kız çıkmıştır. Anime Daikichi ve Rin’in birbirleri ile olan ilişkilerini, Rin’in yeni hayatına alışması, Daikichi’nin “pat” diye bir nevi baba olması ve bir çocuğa bakmaktaki zorlukları teker teker öğrenmesini, çocuk sahibi olmanın neşesini anlatmaktadır. Yaklaşık 7. bölüme kadar anime çok iyi bir performans sergilerken son bölümlerde ise bir düşüş gözleniyor. Çünkü ilginç gelen olaylar artık sıradanlaşıyor. Anlatmak istediğim, Daikichi’nin eski hayatından tamamen kopması (her gece içmeler, eve geç dönmeler gibi), Rin’in Daikichi ve ailesi ile giderek samimileşmesi son bölüme kadar devam ediyor ama son dört bölüm artık olaylar sıradan bir hal alıyor. Anime artık size ilginç gelmiyor, günlük hayat işleyen bir animeye dönüşüyor. Fakat senaryodaki bu düşüşe rağmen animeye 9 vermeyi uygun gördüm çünkü anime her şeye rağmen kendisini izlettiriyor. Zaten 11 olmasından dolayı gayet rahat bir şekilde seriyi bitirebiliyorsunuz.

    Usagi Drop’un 11 olan bölüm sayısı aslında daha fazla olabilirmiş çünkü anime yarım. Yarım değil de sezon finali şeklinde. Mangasını araştırdım, animenin bittiği yerden sonra araya 10 sene giriyor ve Rin’in liseli hali karşımıza çıkıyor. Belki böyle olmamsı çok daha iyi olmuştur çünkü dediğim gibi son bölümlerde ufaktan da olsa bir düşüş var. Yani yakında karşımıza Usagi Drop’un ikinci sezonu çıkabilir.

    Çizimleri bakımından Usagi Drop oldukça kaliteli bir anime. Ayrıca animenin açılış parçası başlamadan gösterilen ve yaklaşık 20 saniye civarında süren, ön giriş diye adlandırabileceğim yerlerin çizimleri sanki boya kalemleri ile çizilmiş gibi karşımıza çıkıyor ve bu da çok güzel bir ayrıntı olmuş. Alttaki screenshotun ilk resmine bakarsanız ne demek istediğimi daha iyi anlayabilirsiniz. Animenin müzikleri de olukça güzel fakat ben açılış parçasını pek beğenmedim. Bana biraz fazla çocuksu geldi. Kapanışı ise gayet güzel.

    Kısacası Usagi Drop bana göre oldukça başarılı bir anime. Eğer başladığı gibi bitirseydi 9.5, hatta 10 bile verebilirdim. Günlük hayat türünde, içerisinde dram da bulunan, komedi de bulunan animelerden hoşlanıyorsanız sakın kaçırmayın derim.


    { 1 comments bulunmakta. Yorum ekleyin }

    1. Bu animeyi çok merak ediyordum, 2011 yılının en başarılı dramları arasında ismi geçiyor.

      YanıtlaSil

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan