• Ağustos 09, 2011

    Yönetmen: Koichiro Hatsumi
    Stüdyo: Manglobe
    Tür: Aksiyon, Bilimkurgu
    Yapım Yılı: 2011
    Bölüm Sayısı: 12
    Anime Puanı: 10/9.5



    Hikayenin başlangıcından 10 yıl önce, Tokyo’da kırmızı ışıkların da belirlediği büyük bir deprem meydana gelmiştir. Bu deprem yüzünden Tokyo’nun dörtte üçü sular altında kalmıştır. Tokyo’yu yeniden yapılandırmak ve kalkındırmak üzere birkaç yıl sonra Japonya’nın ilk özel hapishanesi olan Deadman Wonderland kurulur. Bu hapishane bir lunaparktır ve mahkumlar da gelen insanları eğlendirmekle yükümlüdür. Elde edilen gelir de belirttiğim gibi Tokyo’nun yapılandırılması için harcanmaktadır.

    Igarashi Ganta sıradan bir çocuktur. Ganta, 10 yıl önceki depremin yaşandığı Tokyo’dan gelmektedir fakat bu olay hakkında pek bir şey hatırlayamamaktadır. Ganta, Nagano bölgesinin ortaokuluna gitmektedir ve arkadaşları ile Deadman Wonderland’a yapacakları geziyi konuşmaktadırlar. Kısa bir süre sonra, ders başladıktan sonra pencerede kırmızılar içinde bir adam beliriverir. Üçüncü katta olmalarına rağmen pencerede beliren “Kırmızılı Adam” tüm sınıfı acımasızca katleder fakat bir tek Ganta’yı hayatta bırakır. Ganta’yı öldürmek yerine göğsüne kırmızı bir kristal yerleştirir ve ortadan kaybolur. Birkaç gün sonra Ganta gözlerini hastanede açar ve olayın faili olarak herkesin onu suçladığını görür. Ganta ben yapmadım dese de sonunda kendisini hapishanede, Deadman Wonderland’da bulur. Hapishaneye gönderilen Ganta, Deadman Wonderland’ın sıradan bir hapishane veya para toplayan bir lunapark olmadığının çok geçmeden farkına varır. Aksine Deadman Wonderland çok kötü bir yerdir. Üstelik kırmızılı adam da bu hapishanededir.

    Deadman Wonderland’in konusu bir hayli ilginç. Lakin mangası devam ediyor ve 12 bölümde ne kadarı işlenebilmiş bilemiyorum. Her türlü pislik, psikopat, idam mahkumu Deadman Wonderland’da mevcut ve çoğu bölüm şiddetli çarpışmalarla geçiyor. Atmosfer sürekli yüksek ve animenin ana unsuru kan olduğundan bolca da kan mevcut. Şiddetli içeriği bakımından anime bana biraz Gantz’ı hatırlattı ve büyük ihtimalle tıpkı Gantz’taki gibi Deadman Wonderland’in de mangası daha fazla şiddet içeriklidir. Yani anime yumuşatılmış halidir. Animenin senaryosu epey başarılı. Başka sitelerde ortalamayı ancak aşan notlar verilmesine karşın senaryosunu ben beğendim. Ganta’nın manyaklar arasındaki çaresizliği, yaşama isteği ve kendisini temize çıkarmak istemesi çok iyi anlatılmış. Deadman Wonderland’in manyak organizatörün mahkumlara yaşattıkları, oynattırdığı oyunlar gerçekten çok ilginç. Ayrıca karakter bolluğu da animenin bir diğer artısı. Karakterlerden bahsetmişken, Shiro adlı karakter son zamanlarda gördüğüm en iyi, en harika, en müthiş anime karakteri :) Animenin tek kusuru ise yarım sonu. Onun nedeni de mangasının hala devam etmesi.

    Animenin çizimleri Eureka Seven ile neredeyse aynı çünkü aynı mangakanın elinden çıkmalar. Öyle gerçekçi çizimler değiller ama kendine has bir çekiciliği var. Kalitesini de epey belli ediyor. Karakter çizimleri, kan efektleri falan hepsi çok başarılı. Tek beğenmediğim yönü karanlık sahneleri. Karanlık sahneleri gereğinden fazla karanlık ve bazen ekranda sadece altyazının olduğu bile oluyordu. Bunun dışında çizimlerinde bir sorun yok diyebilirim. Deadman Wonderland’in müzikleri ise olağanüstü. Özellikle İngilizce açılış parçası “One Reason” ve kapanış parçası “Shiny Shiny” harika parçalar. Animeyi izlemeseniz bile açılışını mutlaka izleyiniz :)

    Uzun lafın kısası Deadman Wonderland’in diğer sitelerden aldığı puanlara bakarak bu kadar iyi çıkacağını beklemiyordum. Ben büyük bir beğeni ile izledim ve mangasına bile başlayacağım. Son birkaç anime içinde izlediğimin en iyisi olan Deadman Wonderland’i herkese öneririm.


    { 3 comments bulunmakta.Yorum yapın }

    1. Bir anime mesela Naruto gibi yüzlerce yüzlerce bölüm sürmesin, ama Deadman Wonderland gibi de 12 bölümde bitmesin. Umarım ikinci sezonu olur. Genelde bu Japon yapımcılarda ayar yok gibi (belki de Japonların genel özelliğidir).

      YanıtlaSil
    2. Katılıyorum. Bir sene içinde 50'ye yakın (belki daha fazladır) anime çıkıyor ve birçoğunun da mangası devam ettiği için genelde 12 bölüm ve yarım oluyor. Sonra da bekle dur ki devamı çıksın. (bknz. Claymore, Gantz, neredeyse iki senedir Berserk filmi çıkacak) Ya da Narutogiller gibi ipin ucu kopuyor:)

      Öte yandan, adamların da yapacağı bir şey yok. Adam gibi bir seri en az beş - altı sene sürüyor. On sene süreni de var, yirmi senede. Öbür türlü de 12 bölümlükler olmasa senede bir veya iki tane herhalde anca çıkar.

      Buradan yine aynı sonuca varıyoruz. Japonlarda ayar yok :D

      YanıtlaSil
    3. Deadman Wonderland harika bir seridir Tokyo Ghoul gibi bir serinin o kadar övülmesi çok açık olmsı DW manga tanıtım animesi olduğu için pek çok şeyi açıklanmadı animede Animesi de 10 numaradır şiddetle önerilir

      YanıtlaSil

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan