• Şubat 15, 2011

    Yönetmen: Satoshi Kon
    Stüdyo: Madhouse
    Tür: Gerilim, Psikolojik
    Yapım Yılı: 2004
    Bölüm Sayısı: 13
    Anime Puanı: 10/7.5



    Tsukiko Sagi, Tokyo’da yaşayan ve Maromi adında köpeği andıran pembe figürü yaratıcısı olan genç bir kızdır. Bu başarısından dolayı tüm gözler üzerindedir ve ondan başka ilgi çekici figürler de yaratması istenilmektedir. Bu baskı altında bir gün evine giderken bir dizi aksilikler yaşar ve sinirleri iyice boşalır. Tam o esnada ise olan olur. Kafasına aldığı bir darbe ile bayılan Tsukiko gözlerini hastanede açar. Olayı soruşturan dedektiflere de zanlının altın sarısı patenleri ve altın sarısı sopası olan genç bir oğlan çocuğunun olduğunu söyler. Dedektifler ilk başta olayı pek ciddiye almaz. Hatta uydurma bile sanırlar. Fakat ikinci vaka da meydana gelince halk arasında “shonen bat” (sopalı genç erkek manasında) efsanesi giderek yayılmaya ve işin içinden çıkılmaz bir hal almaya başlar.

    Paranoia Agent, 13 bölümlük kısa bir seri ve bu yüzden de olayların çabuk geliştiğini düşünebilirsiniz. Fakat ilginçtir Paranoia Agent’e 13 bölüm artmış da fazla bile gelmiş. Anime oldukça heyecanlı bir şekilde başlıyor ve yedinci bölüme kadar heyecanla devam ediyor. Yedinci bölümden sonra ise animede performans düşüyor. Öyle ki, bana göre 7 ile 11. bölümler arası tamamen doldurma olmuş. Bu bölümlerde senaryo ilerlemiyor ve shonen batın yaptıklarını, halk arasında dolaşan dedikodulara tanıklık ediyoruz. Son iki bölüm yeniden toparlanarak fena olmayan bir son ile son buluyor ama açıkçası senaryonun seyrini ben pek benimseyemedim. Yani anime bir dizi şiddet eylemlerine karışan bir suçluyu arama üzerine yoğunlaşırken son bölümlere doğru tamamen psikolojik unsurlara kayıyor ve insan izlerken cidden yorulabiliyor. Hatta son bölümler psikolojikten ziyade fantastik bir hal alıyor dersem yalan olmaz. Demek istediğim, Paranoia Agent heyecanlı başlıyor, sonlara doğru biraz sapıtıyor ve ilginç bir sonla veda ediyor.

    Çizimleri bakımından Paranoia Agent’ta büyük gözlü klasik anime karakterlerinden ziyade daha gerçekçi, gerçek çekik gözlü Japon karakterleri kullanılmış. Yani karakterlerin çoğu gerçek hayatta karşınıza çıkabilecek cinsten. Çizimlerin kalitesi de gayet yerinde. Animenin müzikleri ise kendisi kadar ilginç ve kaliteli. Özellikle Susuma Hirasawa’nın seslendirdiği “Yume no Shima Shinen Kouen” adlı parça ile Paranoia Agent’in openingi izlediğim animeler arasında top 5’e girebilecek kalitede ve güzel. Kapanışı pek beğenmedim ama animeye yakışan bir parça kullanılmış.

    Sonuç olarak Paranoia Agent kanaatimce çok iyi bir anime değil ama izlediğim en ilginçlerinden birisi. Eğer sizde psikolojik ve karışık içeriği olan bir anime arıyorsanız Paranoia Agent’i önerebilirim ama aksi takdirde pek tavsiye etmem.


    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan