• Ağustos 06, 2009

    Yönetmen: Mamoru Kanbe
    Tür: Drama, Doğaüstü Güçler
    Yapım Yılı: 2004
    Bölüm Sayısı: 13
    Anime Puanı: 10/9

    Sıra dışı içeriği ile Elfen Lied’ta olaylar günümüzde gerçekleşmektedir. Artık insanlıktan sonraki evrim basamağı olan “Diclonius” adı verilen ve kafalarında ufak boynuzları bulunan insanlar dünyaya gelmektedir. Bu Diclonius’ların doğuştan özel ve çok tehlikeli yetenekleri vardır. Onlar sırtlarından çıkartabildikleri kollar (vektör) sayesinde neredeyse yenilmezlerdir ve bir insanı çok rahat bir şekilde ortadan ikiye bölebilmektedirler. Her Diclonius’ın vektör sayısı ve uzunlukları farklıdır ama ortak bir yanları vardır. Hepsi öldürmeyi sevmektedir. Bu yüzden Diclonius’lar doğar doğmaz öldürülmekte ve biraz daha büyük olanlar ise çok gizli bir araştırma merkezinde, yüksek güvenlik eşliğinde kapalı tutulmaktadırlar. Elfen Lied’ın kahramanlarından biriside bir Diclonius olan Lucy’dir. Lucy, çocukluğunda boynuzlarından dolayı sürekli aşağılanmış ve dalga konusu olmuştur. Bu durumda maalesef Lucy’yi insanlardan nefret eden bir katile dönüştürmüştür. Lucy henüz çok küçükken birkaç seri cinayet işledikten sonra Müdür Kurama ve ekibi tarafından zorda olsa yakalanmış ve gizli araştırma merkezine hapsedilmiştir. Yıllar sonra ise Lucy kaçmayı başarır. Tabi arkasında düzinelerce parçalanmış beden bırakarak. Lucy, gizli tesisin bulunduğu adadan kaçarak karaya varmayı başarır. Vardığı kumsalda ise onu iki kişi beklemektedir. Çocukken çok büyük bir trajedi yaşayan Kouta ile kuzeni Yuka. Onlar şimdilik tehlikede değillerdir çünkü Lucy artık Lucy değildir. Kouta ve Yuka bu zavallı kızı yanlarına alarak evlerine götürür sır perdesi yer bölüm biraz daha aralanmaya başlar.

    Lucy’den sonra anime serisinin diğer bir başkahramanı Kouta’dır. Kouta dediğim gibi küçükken büyük bir kaza yaşamıştır ve şoka girmiştir. Bu yüzden geçmişini pek fazla hatırlayamamaktadır. Diğer önemli karakter ise Kouta’nın kuzeni Yuka’dır. Diğer önemli karakterler ise sokakta Wanta ismi köpeği ile yaşayan Mayu, yine bir Diclonius olan Nana ve Müdür Kurama’dır. Mayu, evini terk etmek zorunda kalmıştır ve sokaklarda bayat ekmek yiyerek hayatta kalmaya çalışmaktadır. Nana ise Müdür Kurama tarafından eğitilmiştir. Bu yüzden Nana Kurama’ya baba demektedir

    Elfen Lied, toplan 13 bölüm ve bir OAV bölümünden oluşmaktadır. Bir bölümün süresi ortalama yirmi üç dakikadır ve senaryonun akışı bakımından diğer anime serilerinden bir hayli kalitelidir. Anime serilerinde alıştığımız mizah öğeleri bu seride pek karşımıza çıkmıyor, aksine gözlerinizin dolacağı ve kalbinizin hızla atacağı sahneler daha çoktur. Bir diğer önemli ayrıntı ise animenin yetişkinlere hitap etmesidir. Çünkü seride fazla olmasa da cinsellik öğeleri bulunmaktadır. Sonuç olarak Elfen Lied mutlaka izlenmesi gereken bir yapım.




    { 8 comments bulunmakta.Yorum yapın }

    1. Çok beğendiğim ve etkilendiğim animelerden biridir. İzlenmesi gerektiği düşüncenize aynen katılıyorum.

      YanıtlaSil
    2. Fazla hüzünlü ama giriş müziğine bayıldığım bir anime.

      YanıtlaSil
    3. Ben ecchi türü animeleri sevmem. Bu o kategoriye giriyor mu bilmiyorum ama bu animenin vermek istediği mesajı ben çok beğendim. Açılış müziği de mükemmel. Küçük köpeği öldürdükleri sahnede ne biçim ağladım. Orada zirve yaptı gözümde anime.

      YanıtlaSil
    4. İKİ GÜNDE BİTİRDİM.MUHTEŞEM BİR ANİME .AMA KAFAMDA BİR DORU VAR.
      ANİMEDE Bİ DOKTOR VARDIYA GÖZLÜKLÜ OLAN NANA YA YAKIN DAVRANAN . O DOKTOR NİYE ANİMESİN SONUNA DOĞRU TEKERLEKLİ SANDALYEDEKİ HANİ ŞU TURUNCU SAÇLI OLAN DİCLONİUS TAN TARAF OLDU. BİLEN SÖYLESİN MERAKTAN GEBERİYOM.

      YanıtlaSil
    5. anime izlerken seçiciyimdir.elfen lied i çok sevdim. bildiğiniz bu tür animalar varmı.
      drama/doğaüstü güçler

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Merhaba,

        Bir önceki sorunuzu ben cevaplayamayacağım çünkü Elfen Lied'i izleyeli aşağı yukarı 6 sene oldu ve detayları anımsayamıyorum.

        Elfien Lied tarzında dram/doğaüstü içerikli önerebileceğim animelere gelirsek;

        Öncelikle akıllara yine Elfen Lied'ın da mangakası olan Gokukoku no Brynhildr geliyor.
        http://anime-inceleme.blogspot.com.tr/2014/08/gokukoku-no-brynhildr.html

        Başka benim dram ve doğaüstü içerikli olarak aklıma gelenler şunlar:

        Shingeki no Kyojin
        http://anime-inceleme.blogspot.com.tr/2013/10/shingeki-no-kyojin.html

        Death Note
        http://anime-inceleme.blogspot.com.tr/2009/08/death-note.html

        Claymore
        http://anime-inceleme.blogspot.com.tr/2009/08/claymore.html

        Ergo Proxy
        http://anime-inceleme.blogspot.com.tr/2009/08/ergo-proxy.html

        Witch Hunter Robin
        http://anime-inceleme.blogspot.com.tr/2009/08/witch-hunter-robin.html

        Saygılar.

        Sil
    6. köpekleri aşırı derecede severim köpeği öldürdükleri sırada az kalsın bilgisayarı parçalayacaktım ancak sao (SwordArtOnline) dan sonra en sevdiğim anime ve herkese tavsiye ederim

      YanıtlaSil
    7. Bu animeyi anüme izlemeye ilk başladığım zamanlar izlemiştim. Beni derinden etkilemişti. Ancak çok ağır konular işlediği için herkese önerebilecepimi sanmıyorum. Kesinlikle 18 yaş ve üzeri kesime yönelik. 18 yaşından küçük olup da yine de izleyebilceğini düşünen kişiler bi daha düşünsünler bence.

      YanıtlaSil

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan